image

Basiscursus 2021

Start: 11/04/2021 - 10:00 - Einde: 17/04/2021 - 15:00


Locatie en adres: Scholen Kindsheid Jesu - Kempische Steenweg 400, 3500 Hasselt (België)


Prijs: €75,00Georganiseerd door: De Dienst || Limburg


*UPDATE 16/02/2021*

Momenteel is de basiscursus volledig volzet. Ook de reservelijst zit helemaal vol.


WORD MONITOR BIJ KAZOU!

Heb jij zin om een jongerenvakantie te begeleiden, vol spel, creativiteit, verantwoordelijkheid, knutselfun, toneelpret, sport, lachen, troosten, vriendschap en veel meer? Dan is monitor worden bij Kazou écht iets voor jou!

Via deze link vind je alle info over hoe je monitor kan worden bij Kazou en vind je ook de cursussen van de andere verbonden terug.WAT IS (BASIS)CURSUS?

Op een leuke, spelenderwijze manier dompelen we je onder in het moni-zijn.  Je krijgt antwoord op heel wat vragen. Hoe maak ik een leuke activiteit? Hoe leef ik me in de leefwereld van de deelnemers in? Hoe verzorg ik een schaafwonde? Hoe ga ik om met moeilijk gedrag of heimwee? Hoe ga ik om met deelnemers met een beperking? En nog zoveel meer... 

Dit allemaal op één week tijd tijdens de paasvakantie!

Na de cursus, in de zomervakantie, pak jij je koffer in en ga je als Kazou-moni op stagevakantie. Als alles goed loopt, krijg je daarna je attest van animator in het jeugdwerk (erkend door de Vlaamse Gemeenschap).KOSTPRIJS

De kostprijs van de cursus bedraagt €150,00 (cursus, overnachtingen en maaltijden inbegrepen), waarbij er voor CM-leden een tegemoetkoming van €5,00 per dag wordt voorzien (meer info).

Let op: deze tegemoetkoming wordt voor CM-leden automatisch teruggestort. Bij verhoogde tegemoetkoming van het gezinshoofd heeft een CM-lid ook recht op een korting van 50%, die niet cumuleerbaar is bij de tegemoetkoming van €5 per dag. Indien dit van toepassing is, laat het dan even weten.


KANDIDAAT STELLEN

De basiscursus van 2021 vindt uitzonderlijk plaats tijdens de paasvakantie: 11/04/2021 t.e.m. 17/04/2021. Om je zo goed mogelijk te informeren vóór je je kandidaat stelt, hebben we speciaal voor jou ook een digitaal informatieplatform ontwikkeld, waar op leuke manieren meer informatie gegeven wordt over wat Kazou vzw en Basiscursus is. Dit platform bevat onderstaande inhouden:


  • Introductie van de cursusleiders
  • Kennismaking met de instructeursploeg én met Kazou vzw
  • Wat te verwachten op Basiscursus?
  • Animatie
  • De Ideale Moni
  • KAVO-ID (aanmaak identificatienummer Vlaamse Overheid Departement Jeugd doe je door je te registreren op deze website, een handleiding voor 'deelnemers' vind je er ook. Let op: open zeker onderstaande link naar het informatieplaftorm om te weten wat je moet doen. Het KAVO-ID ziet er als volgt uit: 123456-78.)
  • Terugkoppeling
  • Afsluiter


Ben je er klaar voor? Hier is de link naar het infomoment: KLIK HIER OM TERECHT TE KOMEN OP HET ONLINE INFOMOMENT VOOR BASISCURSUS 2021 !


Natuurlijk willen we de ouders ook wat meer informatie geven over onze organisatie en de cursus. Zij bekijken het best dit filmpje. Veel kijk- en luisterplezier!


Let op: momenteel is de basiscursus volledig volzet.


VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Voor de organisatie van onze cursus houden we rekening met de op dat moment geldende maatregelen voor het jeugdwerk, opgelegd door de Overheid. Deze jeugdwerkregels worden gekaderd binnen een systeem van kleurencodes, net zoals in het onderwijs. Alle maatregelen zijn te raadplegen via de website van De AmbrassadeHeb je vragen of zijn er onduidelijkheden? Stel ze gerust via vrijwilligers.limburg@kazou.be of via 011 280 257.

Vervoersinfo:


Voor deze activiteit moet je met eigen vervoer ter plekke geraken.


Toon locatie op de kaart

Kandidaat stellen

Kandidaat stellen voor deze activiteit kon tot 01/02/2021 en is dus niet meer mogelijk.